"І станеш іншою людиною..." (відео, фото)

Це слово стало пророчим для Всеукраїнської молодіжної конференції, яка пройшла в Донецьку з 1 по 3 квітня 2011 року. Сотні молодих людей, зібравшись разом, однодушно славили Бога, дозволяючи Духу Святому наповнювати і змінювати їх серця радикальним чином. Зал Біблійного інституту "Слово життя", розрахований на 1000 місць, не міг вмістити всіх бажаючих - молодь слухала Слово скрізь: в залі, в проходах, в холі, де було встановлено монітори з відеотрансляцією.

Перший день конференції розпочався із служіння для молодіжних лідерів. Пастор церкви "Слово життя" в м.Харкові Матс-Ян Сьодеберг проповідував про те, як стати успішним у служінні. "Створивши перше чудо в Кані Галілейській, Ісус Христос не просто перетворив воду на вино, але додав цінності тому весіллю. Це було прообразом, прикладом принципу лідерства - додавати цінність в життя людей, не отримуючи, але даючи їм щось. У нас є , що дати людям. Одного разу Петро сказав убогий та хворій людині: "Срібла й золота в мене нема, але що я маю, даю тобі" (Дії 3:6). Петро додав цінність у життя цієї людини, і це було дорожче за золото. Є два слова, які йдуть разом у нашому житті: цінність і добра репутація, і це те, що будує служіння кожного лідера". 

Відкриваючи конференцію, старший пастор Української Християнської Євангельської Церкви Леонід Падун поділився словом "Стань іншим". "Кожен з нас має потребу в змінах, але щоб стати іншими, нам потрібен Дух Святий! Тільки Божа сила може радикально змінити усе твоє життя і розтопити "крижану гірку ", на яку ти постійно то піднімаєшся, то з'їжджаєш вниз, терплячи поразку за поразкою.

 

Біблія каже, що помазавши Саула на царство, пророк Самуїл сказав йому такі слова: "Потому вийдеш ти на Божий горбок, де намісники филистимські. І станеться, як ти ввійдеш там до міста, то стрінеш громаду пророків, що сходять з пагірка, а перед ними арфа, та бубон, та сопілка, та цитра, і вони пророкують. І злине на тебе Дух Господній, і ти будеш з ними пророкувати, і станеш іншою людиною. І станеться, коли збудуться тобі ці ознаки, роби собі, що знайде рука твоя, бо Бог з тобою" (1 Сам 10:5-7).

Саул був боязким молодим чоловіком, він часто вагався та сумнівався, але коли Дух Святий зійшов на нього, він очолив цілу армію! Після воскресіння Ісуса Христа апостоли в страху ховалися за закритими дверима, але сповнившись Святим Духом, вони перевернули весь світ Євангелієм Ісуса Христа!". Також пастор Леонід закликав молодь до сміливості протистояти гріху в своєму житті і змагатися проти компромісів цього світу, не допускаючи їх проникнення до Церкви.

У другий день конференції до нас приєднався гаряче улюблений всією молоддю служитель - пастор церкви "Слово життя" з Вірменії Артур Сімонян, який цього разу приїхав у Донецьк зі своєю молодшою дочкою Естер.

На ранковому служінні пролунало ясне і радикальне послання "Чи ти вплинеш на цей світ, чи світ вплине на тебе". "Одного разу Ісус Христос запитав Своїх учнів: " За кого ви Мене маєте? ". Те ж саме питання звучить сьогодні і для нас. На служінні всі закликають ім'я Господа, але за кого ми маємо Його за межами церкви? Що є для нас справжньою цінністю - духовні дари чи матеріальні, благословення Якова, або Ісава, який продав своє первородство за юшку чечевиці? Не будь обдуреним, бігаючи за помилковим досягненням успіху, розстав пріоритети і залишайся у своєму покликанні! Шукай насамперед Царства Божого, і решта додасться! ".

На денному зібранні пастор Артур проповідував на тему "Залиш дитинство". "Поки ми не залишимо те, що притаманне дітям, ми не зможемо стати зрілими. Тільки доросла людина може прощати інших, брати відповідальність і чужий тягар. Дитинство - це те, що вбиває дорослу людину. Ми не маємо багато чого з того, про що молимося, з однієї причини: "Поки спадкоємець дитина, він нічим від раба не різниться, хоч він пан над усім" (Гал.4:1).

Яскравою завершальною крапкою другого дня конференції став вечір хвали і поклоніння. Це був вражаючий час глибокого поклоніння Богові, коли молоді люди в єдиному дусі, одними устами славили Ісуса. Зал був наповнений атмосферою Божої присутності та Його слави, молодь рухалася в пророчому дарі, говорячи слово від Бога в життя один одного. Вечір закінчився урочистим служінням причастя.

У неділю пастор Артур Симонян проповідував на чотирьох загальноцерковних служіннях, в тому числі - на заключному служінні молодіжної конференції. На прикладі двох сестер з Біблії, Рахіль і Лії, пастор Артур говорив про важливість не нехтувати слабкими людьми або якимись слабкостями в нашому житті. Люди схильні до того, щоб бути на боці "Рахілей" - всього, що красиво виглядає або займає вищу позицію у людських очах. Але Бог дивиться на все інакше, і Він заступається за "Лій"- того, що в очах людей принижено і відкинуто. Не нехтуй своїми слабкостями, не ховай їх і не соромся. Твої слабкості можуть навчити тебе чогось і стати частиною твоєї сили!

Фото: М.Хвищук

УСІ СЛУЖІННЯ КОНФЕРЕНЦІЇ В ФОРМАТІ DVD ТА MP3 ВИ МОЖЕТЕ ПРИДБАТИ В КНИЖКОВОМУ МАГАЗИНІ "СЛОВО ЖИТТЯ" ЗА АДРЕСОЮ: М.ДОНЕЦЬК, ВУЛ.ТКАЧЕНКА, 100, АБО ЗАМОВИТИ В ІНТЕРНЕТ-МАГАЗИНІ: http://webshop.wolua.org/