Л.М.Падун: "2012 - рік смирення"

Бог має добрі плани для України

Ми живемо в чудовій країні - Україні. Ким би ми не були за національністю, народ, серед якого ми живемо, є нашим народом. І плюси, і мінуси, і радість, і смуток України - все наше.

На жаль, сьогодні Україна схожа на хвору жінку, і ця «хвороба» прогресує. Можливо, вона ще не встигла когось торкнутися, але рано чи пізно кожен відчує на собі все негативне, що відбувається в нашій країні, і важливо не жити ілюзіями.

Єдине, що мене радує і втішає - Богу не все одно! Немає Його волі в тому, щоб літніх людей позбавляли останнього шматка хліба і житла, щоб люди втрачали роботу або працювали за копійки, стаючи рабами у власній країні. Бог проти того, щоб люди гинули і йшли до пекла, а церквам забороняли вільно проповідувати Євангеліє.

Бог має добрі наміри для України, і Він дав нам слово про те, що Україна буде хлібною та духовною житницею світу!

На жаль, цього хочуть далеко не всі. Є ще диявол, який противиться і робить все можливе, щоб порушити Божі плани, і в нього є свої люди, які присвячені йому і виконують його волю.

Але Бог шукає людей, відданих і присвячених Йому і готових виконати те, чого хоче Він!

Бог завжди співпрацює з людиною

«І впокоряться люди Мої, що над ними кличеться Ім'я Моє, і помоляться, і будуть шукати Ім'я Мого, і повернуть зо злих своїх доріг, то Я вислухаю з небес, і прощу їхній гріх, та й вилікую їхній Край!» (2 Хронік 7:14).

Бог бажає зцілити нашу землю, наш народ, але Він нічого не робить у цьому світі без людей. Завжди потрібні ті, з ким Він міг би співпрацювати. Щоб зберегти людство у дні потопу, Богу потрібен був Ной. Щоб позбавити ізраїльтян рабства, потрібен був Мойсей, а щоб здобути обітовану землю - Ісус Навин. Без дівчини на ім'я Марія не сталося б народження в цей світ Сина Божого, Ісуса Христа! Богу завжди потрібні люди, які готові слідувати за Ним, сплачуючи ціну і впокорюючись перед Ним.

Смирення - це не слабкість і безвілля. Смирення - це здатність робити те, що сказав Бог, всупереч всім обставинам і думкам людей. «Стояти» на Божому Слові, жити за Його Словом - ось що означає справжнє смирення.

Одного разу пророк Ілля сказав царю Ахаву: «Як живий Господь, Бог Ізраїлів, що перед лицем Його я стою, цими роками не буде роси та дощу, але тільки за моїм словом!» (1 Цар.17:1). Хтось вважатиме ці слова зухвалими і зарозумілими, але Ілля лише передав цареві те, що сказав Бог, і не був посоромлений! Дев'ятсот лжепророків, на боці яких була вся влада і народ, зазнали поразки, але Ілля за словом Господа звів вогонь на жертовник, і всі побачили, на чиєму боці був Бог. Зрештою, все відбулося так, як і сказав Ілія - дощ пішов тільки по його слову.

Смирення - це могутня сила, яка дозволяє Богові діяти на землі дивовижним чином. Коли народ Божий схиляється перед Ним, починає щось відбуватися - спочатку в Церкві, і потім по всій землі.

Я вірю, що зараз ми потрібні Богові, як ніколи раніше. Щось велике і добре має відбутися в Україні. Але чи зможемо ми бути тим народом, якого очікує Бог у 2012 році?

У кожного з нас є свої турботи, свої інтереси, своє життя. Але чи зможемо ми бути тими людьми, які подібно пророку Ісаї скажуть Богу: «Ось я, пошли мене! Якщо я можу якось вплинути на все, що відбувається навколо мене, я надаю своє серце Тобі, Господи!».

Я вірю, що Україна гідна кращого життя, і є Божий шлях, як все змінити. Якщо тільки ми погодимося співпрацювати з Богом, все можливо!

Перед знищенням Содому за все зло, Бог сказав Аврааму, що якщо в місті знайшлося хоча б десять праведників, Він зберіг би його від знищення. До тих пір, поки в Україні є праведники - люди, які готові слідувати за Христом і триматися Його Слова, є майбутнє у нашої країни!

Я вірю в добрі зміни. Я вірю, що Україна буде омитою не кров'ю жертв політичних зіткнень, але дорогоцінною Кров'ю Сина Божого, Ісуса Христа. Якщо тільки ми, Божий народ, впокоримось, і будемо шукати Його, наша країна зміниться і добре слово про Україну здійсниться!

Джерело: leonidpadun.org