Відкриття Пасторського Курсу в Україні

6 жовтня в Донецьку відбулось відкриття Пасторського Курсу при теологічній семінарії «Слово життя» м.Упсала, Швеція. 225 пасторів і лідерів різних церков приїхали на навчання, щоб підвищити свою кваліфікацію і піднятися на новий рівень служіння. Окрім Упсали, подібні курси вже проводилися в Москві, Києві, Єревані, Сінгапурі, Осло і Братиславі, що дало можливість пройти навчання близько 1300 пасторам із 43 країн світу.

Теологічна семінарія «Слово життя» (Швеція) є авторитетним і визнаним духовним навчальним закладом, який дає можливість багатьом служителям перейти на абсолютно інший рівень теологічної освіти, отримати цінні знання для подальшого розвитку і зростання в служінні. Освітня програма передбачає предмети університетського зразка, що надає якісний богословський фундамент, практичні навики керівництва громадою та проповіді, зростання особистої духовності і дисципліни, знання історичного і філософського характеру.

«Ми радіємо за кожного з вас, хто вирішив зробити цей важливий крок у своєму житті і стати учасником Божої благодаті, - привітав усіх присутніх старший пастор Української Християнської Євангельської Церкви, ректор Біблійного інституту «Слово життя» м.Донецька Леонід Падун. - Апостол Павло сказав одного дня Тимофію: "Отож, сину мій, зміцняйся в благодаті, що в Христі Ісусі вона! А що чув ти від мене при багатьох свідках, те передай вірним людям, що будуть спроможні й інших навчити". Воля Божа є в тому, щоб ми були здатні навчити інших і передати щось наступному поколінню, вірним людям. Але спочатку нам потрібно самим зміцнитися всесторонньо в благодаті та Царстві Божому, і я вірю, що це станеться тут з кожним з вас, якщо ви відкриєте своє серце, щоб вчитися і взяти все, що вам даватимуть! На вас чекає новий рівень інформації, яку ви не отримаєте в жодному навчальному закладі України. Викладачі високого міжнародного рівня готові вчити вас, відкриваючи новий світ Божої мудрості і різного виду знань, щоб ви змогли потім передати це людям, яким ви служите".

Директор місії «Слово життя» зі Швеції Крістіан Окерхієльм передав студентам великий привіт від пастора Ульфа Екмана і поділився історією і метою утворення теологічної семінарії та пасторських курсів: «Не кожен пастор має можливість проходити інтенсивне навчання протягом 3-х років у семінарії. І з цієї причини 10 років тому було розпочато пасторські курси. Це навчання не надає повну міру пасторської освіти, проте за цей рік служителі можуть отримати необхідні ключові знання для ефективного продовження і розвитку служіння. Ми такі щасливі можливістю поділитися з вами теологією, сповненою духом віри, богослів'ям, що дає міцну основу для християнського життя!».