СЛОВО ДО ПАСТОРІВ І ПАРАФІЯН Української Християнської Євангельської Церкви і церкви "СЛОВО ЖИТТЯ" м.Донецька

Дорогі друзі, брати і сестри, мир вам!

Перш за все, від усього серця хочу подякувати всім за молитви і підтримку в цей непростий для нашої церкви час, за ваше терпіння і вірність Богові.

Останнім часом до мене надходить безліч листів і дзвінків з проханням роз'яснити ситуацію, що створилася в церкві "Слово життя" м.Донецька, а також в об'єднанні Української Християнської Євангельської Церкви (УХЄЦ).

Тому я хочу повідомити, що за всі роки існування церкви "Слово життя" в Донецьку і УХЄЦ ми переживали різні гоніння, але подібне відбулося вперше. Однак Слово Боже попереджає нас про те, що гоніння можливі не тільки ззовні, але й зсередини, і в історії християнства, на жаль, є приклади, коли люди, називаючись віруючими, але будучи наповнені амбіціями і нечистими мотивами, розділяли Тіло Христове.

Як ви вже знаєте, незважаючи на всі мої прохання і умовляння щодо того, щоб не робити жодних поспішних дій і рішень до зустрічі з пастором Ульфом, яка відбудеться 29 січня, ряд служителів таки вчинили розділення.

Багато хто запитує мене: чи є все, що відбувається, розділенням? На підставі 1 Кор.1:10-13 («Благаю вас, браття, Ім'ям Господа нашого Ісуса Христа, щоб ви всі говорили те саме, і щоб не було поміж вами поділення, але щоб були ви поєднані в однім розумінні та в думці одній... Чи ж Христос поділився? Чи ж Павло був розп'ятий за вас? Чи в Павлове ім'я ви христились?»), а також Рим.16:17 («Благаю ж вас, браття, щоб ви остерігалися тих, хто чинить розділення й згіршення проти науки, якої ви навчилися, і уникайте їх»), вважаю, що так, це - розділення. А також мають місце ворожнеча, сварки, заздрість, гнів, суперечки, незгоди і спокуси, про що не я, але апостол Павло написав, що хто чинить таке, не вспадкують вони Царства Божого (Гал.5:20-21).

Якщо парафіянам нашої церкви другий тиждень поспіль робиться масова розсилка із закликами не йти на служіння до церкви "Слово життя", сіється збентеження, надходять погрози тощо, як інакше це можна назвати?

Тому, я прошу віруючих і пасторів церков як у Донецьку, так і в Україні залишатися в мирі, спокої, Божої любові один до одного і не боятися тих, хто чинить розділення, чиїми б іменами вони не прикривалися і який би серйозний тиск на вас не чинився.

Не бійтеся людей, не бентежтеся, але бійтеся Бога і головне - дотримуйтесь Писання, яке закликає нас любити всіх, незалежно від вчинків, не судити нікого, але прощати і благословляти, як це робив Христос.

Як християни, давайте будемо керуватися тільки бажанням творити добро і Божою любов'ю!

Зі свого боку хочу запевнити, що на даний момент я є старшим пастором Української Християнської Євангельської Церкви та пастором церкви "Слово життя" в м.Донецьку.

У Донецьку зараз одна церква "Слово життя", де ми проводимо щотижневі недільні та всі інші Богослужіння за адресою: м.Донецьк, вул.Ткаченка, 100. Про всі додаткові заходи ви можете дізнаватися на нашому офіційному сайті wolua.org або з оголошень у церкві.

Якщо ви стикаєтеся з подібними труднощами, якщо на вас чиниться тиск будь-якого роду, якщо до вас надходять погрози, ви можете зв'язатися зі мною, написавши мені на мій особистий е-mail: leonidwol@gmail.com або подзвонивши за телефоном довіри (095) 755 10 90 з 9.00 до 18.00 за київським часом.

Дорогі брати і сестри, наш Господь Ісус Христос сказав: сили адові не переможуть Церкву. Ми пройдемо через усі випробування і будучи очищеними, принесемо багато доброго плоду в Божому Царстві!

Нехай Бог благословить вас!

З щирою любов'ю у Христі Ісусі до всіх,
Пастор Леонід Падун