Л.М.Падун: "Святість і освячення" (аудіо)

"Але ви вибраний рід, священство царське, народ святий, люд власности Божої, щоб звіщали чесноти Того, Хто покликав вас із темряви до дивного світла Свого" (1 Пет.2:9).

Божа воля для нас - це освячення. Ми не можемо ходити і в гріху, і у вірі одночасно, тому що гріх краде нашу впевненість у Богові і радість спасіння. Але все починається не з наших зусиль не грішити, а з одкровення про те, що ми вже є святими людьми. Бог обрав нас і покликав у Своє Царство. При народженні згори Він дарував нам чистий одяг праведності, тому нам є, що зберігати. Як наречена, що оберігає білосніжну сукню від бруду, праведник прагне духовної чистоти, і навіть коли згрішить, намагається очиститися, а не забруднитися ще більше.

Всередині нас є Божє життя, яке опирається гріху, і Бог зробив все для того, щоб ми могли ходити в чистоті і святості. Новий Заповіт будується не на підставі наших справ і боргів, але на підставі дорогоцінної Крові Ісуса Христа, в якій ми маємо прощення. Найскладніше для людини - прийняти те, що не заслужив, тому що ми живемо в такому світі, де за все потрібно платити. Але сьогодні - час Божої милості, час благодаті. Не будь обдурений дияволом, перебуваючи під засудженням, але сповідуй гріхи і ходи в святості!