Два дні в центрі Божого чуда! (фото)

18 вересня в Донецьку завершилась велика християнська конференція "У центрі Божого чуда!". На історичному для Церкви місці, прямо на нещодавно закладеному фундаменті майбутньої будівлі Дому Божого було встановлено близько 6500 посадкових місць, і зал під відкритим небом був практично повним з ранку до пізнього вечора.

Рішення провести конференцію на фундаменті майбутньої будівлі Церкви виникло буквально за місяць до проведення заходу, після того, як Церкві було відмовлено в оренді ПС "Дружбою", а інші відповідні за площею зали виставили величезні суми. І тоді прийшла грандіозна ідея від Бога, що стала благословенням для тисяч віруючих - зібратися на власній території! Організатори та безліч волонтерів, які брали участь у підготовці території, з Божою допомогою зробили все можливе, щоб кожен, хто приїхав на конференцію, відчував себе максимально комфортно. Але найголовніше - всі дні цю ділянку землі в стратегічному місці Донецька наповнювала Божу присутність! Тисячі людей, що приїхали з усієї України, а також ближнього і далекого зарубіжжя, змогли почути Слово Боже, отримати зцілення від хвороб і вирішення своїх потреб.

На першому служінні конференції Маттс-Ян Сьодеберг, місіонер зі Швеції і пастор церкви "Слово життя" в м.Харкові, проповідував на тему "Дай місце Ісусу". Проводячи аналогію між храмом Божим та нашим серцем, пастор Маттс-Ян акцентував увагу на важливості для кожного віруючого очищати свій "храм" від духу цього світу, подібно до того, як Христос виганяв з Дому Божого міняльників грошей і продавців голубів: "Очищаючи храм, Ісус готує місце для тієї мети, для якої храм був створений - для присутності Божої. Тільки в цій присутності ми можемо чути Його голос, який має силу змінити все наше життя! ".

Старший єпископ Української Християнської Євангельської Церкви та пастор церкви "Слово життя" в м.Донецьку Леонід Падун у перший день конференції говорив про Євангеліє як силу Божу на спасіння: "Біблія говорить про те, що Ісус - це Слово Боже, і був час, коли це Слово ходило по землі у плоті. Але сьогодні Бог довірив це Слово нам, щоб ми стали носіями Євангелія не тільки в Україні, а й до краю землі! ".

Наступного дня пастор Леонід проповідував про те, що в усі часи Бог говорив зі Своїм народом мовою віри. У Бога завжди є рішення наших проблем. І якщо тільки ми почуємо і побачимо те, що Він хоче нам сказати, ми будемо це мати! Сьогодні Боже послання віри для нас - це Хрест. "Як за днів Мойсея, коли народ дивився на піднесеного на жердині змія і отримував зцілення від укусів змій, сьогодні ми можемо дивитися на Хрест, на якому з усіма нашими гріхами та хворобами був розіп'ятий Син Божий, Ісус Христос, і бути вільними від всякого прокляття!".

"Якщо ми будуватимемо Дім для Бога, Він, у свою чергу, буде влаштовувати наші будинки і наше життя", - на підставі Слова Божого пообіцяв Карл-Густав Северін, євангеліст зі Швеції, проповідуючи на вечірньому служінні першого дня конференції. - "Зроби Церкву своїм домом, полюби Дім Божий, а також своїх братів і сестер у Христі, яких дарував тобі Господь!".

У другий день Карл-Густав говорив про покликання для Церкви і кожного віруючого: "Кожен християнин покликаний Богом для Його справ на цій землі. У кожного з нас є свій шлях, а також час, відведений для того, щоб встигнути його пройти. Не витрачай час даремно! Нехай твоє життя залишить слід на цій землі!".

Заключне служіння конференції Карл-Густав Северін завершив підбадьорюючим словом від Господа: "На цьому все не закінчиться!": "Зараз ми можемо бачити, як у цьому місті заходить сонце і настає вечір. Але Бог завжди залишається на місці! Він учора, сьогодні і навіки Той же, щоб спасати, зцілювати і давати вихід із усякої безнадійної ситуації! Що б не відбувалося зараз у твоєму житті, пам'ятай - на цьому все не закінчиться! Також і будівництво цієї Церкви на цьому не закінчиться. Ви побудуєте Дім Божий, і Його присутність завжди буде перебувати на цьому місці!".

Фото: Євген Котюх, Максим Хвіщук