Щорічна конференція в Києві: "Слово, що змінює життя"

«Слово, що змінює життя» – під таким гаслом з 10 по 12 грудня пройшла щорічна конференція в місті Києві. Помісна церква «Слово життя» вже традиційно святкує свій День народження за багатим столом, наповненим духовною їжею. Цього року спікерами конференції були Старший єпископ Української Християнської Євангельської Церкви Леонід Падун, місіонер зі Швеції і пастор церкви «Слово життя» в м.Харкові Матс-Ян Сьодеберг, а також пастор столичної церкви Володимир Гусєв.

Конференція почалась у п'ятницю, 10 грудня, із служіння для пасторів і лідерів, на якому членам Церкви і гостям із сусідніх областей служив пастор Матс-Ян Сьодеберг. Його послання було простим і безкомпромісним: Бог бажає, щоб християни навчилися прощати і довіряти один одному!

Біблія так багато оповідає про характер нашого Господа, який сповнений дійсної любові та милості. Бог дає шанс людині виправити свій шлях і багато милує кожного. Тому і нам слід не бути категоричними, засуджуючи людей, але по мостах милості та прощення будувати шлях від серця до серця. Надай Богові можливість виливати свою любов до інших людей через тебе, і твоє життя буде сповненим Його слави, миру і радості!

Суботній день конференції розпочався із вчення про дари і здібності, якими Бог наділяє нас для досягнення цього світу. Але ми деколи нічого про це не знаємо, прагнучи реалізувати свої мрії та бажання, які протирічать покликанню Божому. Цій темі пастор Матс-Ян присвятив два уроки, пояснюючи на підставі Біблії дійсне призначення талантів, вкладених у нас Богом.

Бог перш за все дивиться на серце людини, а не на її досягнення або успіхи в якійсь сфері. Кожному з нас даровані дари і здібності, щоб ми могли досягти цей світ Євангелієм Ісуса Христа.

Якщо тобі дані якісь здібності, не прагни досягти успіху в абсолютно іншій сфері, але розвивай Богом даний тобі дар. Марно людині без музичного слуху претендувати на велику вокальну сцену, а доброму фахівцеві без організаторських здібностей намагатися організувати власний бізнес. Розвивайся в тому, до чого Бог покликав тебе, і тоді ти станеш успішним і ефективним в суспільстві і для Царства Божого!

Матс-Ян Сьодеберг відзначив, що сила Духу Святого, про яку йде мова в книзі Дій 1:8, – це творча сила і здібності, які Бог дає християнам. І кожна Церква повинна підготувати місце для реалізації різних дарів і талантів.

Пастор Леонід Падун почав свою проповідь з досить прямого і практичного запитання, зверненого до залу: де ж все-таки обіцяне Христом життя подостатком? У Євангелії від Івана 10:10 Ісус сказав такі слова: “Я прийшов, щоб ви мали життя, і подостатком щоб мали”.

Бог створив цей світ і помістив перших людей – Адама і Єву в місце достатку, яким був Едемський сад.

Творячи дитину, Бог поміщає її не за плечима сильного чоловіка, але в найзахищеніше і комфортніше місце для неї – утробу матері, про яку, в свою чергу, турбується її чоловік. Також і новонароджені звідусіль оточені турботою батьків, а будь-яке їх бажання стають пріоритетом для всієї родини.  Але як же щодо життя подостатком у зрілому віці, в період земного життя? Де обіцяний Христом подостаток особисто для кожного з нас? Це інтригуюче всіх питання пастор Леонід Падун прояснив, звертаючись до  біблійних оповідань про життя перших християн.

У перших розділах книги Діянь іде мова про життя перших християн. Старанно працюючи і піклуючись про свої родини, будь-яку вільну хвилину вони присвячували Церкві, прагнули до спілкування один з одним (Дії 5:12). "А люди, що ввірували, мали серце одне й одну душу, і жоден із них не  вважав що з маєтку свого за своє, але в них усе спільним було". При цьому жоден з них не терпів недостачі (Дії 4:32,24).

Перші християни не страждали від самоти, не мали хвороб або якоїсь фінансової потреби. Вони були справжньою Божою сім'єю, тому що присвятили свої життя Богові і Церкві. Подібно до немовлят, що з'явилися на світ, Бог поміщає своїх дітей саме в Церкву – краще місце для людини в період її земного життя, де жодні знегоди і труднощі не зможуть зашкодити нам і позбавити нас щастя.

У завершенні проповіді пастор Леонід Падун покликав кожного християнина бути не  просто прихожанином, але частиною Церкви. Це ключ до життя подостатком, яке Христос дає кожному, хто повірив! 

Недільне служіння, яке відбулось 12 грудня, підбило підсумок триденної конференції церкви «Слово Життя» м.Києва.

Пастор київської церкви Володимир Гусєв освітив тему свободи від страху в житті віруючих.

У своїх повчаннях Тимофію апостол Павло надихає молодого служителя  дорожити своїм даром і служити в силі, любові, здорового розуму і свободі від страху (2-е Тим. 1:6-7).  У служінні і повсякденних справах такий спосіб життя завдяки жертві Ісуса Христа був доступний першій церкві і доступний сьогодні кожному віруючому. У протилежність страху, який паралізує, наповнює панікою і загрожує, віра робить для нас усе можливим.

Показова в цьому контексті історія батька, який просив Ісуса про зцілення свого сина, що описана в Євангелії від Марка 9:17 – 24.

У 22 вірші батько благає Ісуса про чудо із словами: "коли можеш що Ти, то змилуйсь над нами, і нам поможи!". Часто під впливом непереборних обставин і конфронтації в нашому зверненні до Бога лунає саме таке слово «якщо». Страх і сумніви перешкоджають здобуттю відповідей від Господа. Тому, перш ніж зробити чудо, Ісус «переводить» батька із стану страху і невіри в стан віри і промовляє ключову підбадьорюючу фразу: "тому, хто вірує, все можливе!".    

Важкі обставини і тиск інколи коливають нашу віру. Іван Хреститель з упевненістю проголосив Ісуса Месією при Його хрещенні в Йордані: "Оце Агнець Божий, що на Себе гріх світу бере!", але під час перебування у в'язниці відправляє до Ісуса учнів із питанням: Матв. 11:3 "Чи Ти Той, Хто має прийти, чи чекати нам Іншого?". Під впливом обставин до нашого життя намагається проникнути страх зі своїми питаннями «якщо і «Чи Ти Той». Але справжня віра, яку дає Бог, не сумнівається, але  з відвагою проголошує Божу істину. 

Резюмуючи проповідь, пастор Володимир відзначив, що відношення віри і справи, які з неї виникають, обов'язково призведуть до прориву і Божої слави в житті кожного віруючого.

Прес-центр Християнської Церкви «Слово життя», м. Київ