К.-Г.Северін: "Як уникнути пасток"

В четвер, 16 вересня 2010 р., в рамках конференції “Слово, що змінює життя” в будівлі Біблійного інституту “Слово життя” м.Донецька відбулось служіння для пасторів і лідерів. Карл-Густав Северін проповідував про пастки в житті кожного віруючого, і про те, як можна їх уникнути.

Пастка – це те, що обмежує наш рух, і це те, до чого прагне наш ворог. Пастка завжди сильніша, ніж ми, але це не означає, що нам тепер потрібно жити в страху, тому що Біблія обіцяє: “Бо Він тебе вирве з тенет птахолова, з моровиці згубної” (Пс.90:3).

Найпоширеніші види “пасток”:

1. Травми - несподівані стресові ситуації, до яких ми не готові.

2. Безтурботність – небезпечний духовний стан, коли ми перестаємо приділяти достатню увагу Біблії і спілкуванню з Богом.

3. Сила звички – залежність від якихось малих неправильних речей, які з часом переростають в небезпечну пастку гріха.

4. Надмірна зайнятість – спокуса постійно бігати, “як білка в колесі”.

5. Відчуття засудження – надмірний жаль про колишні помилки.

 

Як уникнути "пасток":

1. Залишайся в спілкуванні з іншими віруючими. Головна причина падіння Самсона була в тому, що він був самотній і ні від кого не приймав порад. Коли ти наодинці, тебе дуже легко зловити. Ніколи не біжи свій шлях поодинці, але разом з іншими віруючими - в цьому твоя безпека. Якщо ти хочеш вижити в останні дні, ти маєш бути пов'язаний з іншими людьми.

2. Спостерігай за життям тих, хто виявився в пастці. До чого прийшли ті, хто почав проповідувати помилкові речі, або залишив свою дружину, чоловіка? І також придивися до тих людей, які пройшли свій шлях до кінця.

3. Залишайся в любові до Бога. Не люби світ, але люби Бога. У світі є стільки всього, що можна було б любити, але цей світ є в банкрутстві, і йому нічого нам дати.

4. Будь чуйним до Духу Святого. Усередині нас є Той, Хто попереджає нас про небезпеку, що наближається. Прислухаючись до Нього, ми зможемо уникнути багатьох пасток.

5. Коли бачиш небезпеку, втікай! Інколи диявол поміщає тебе в такі ситуації, де тобі доведеться просто бігти, як Йосип від дружини Потіфару. Втекти від спокуси може лише сильна людина.

Які б диявол не готував пастки, Бог сильний звільнити і зберегти нас від них!

 

Проповідь у форматі DVD і mp3 Ви можете придбати в книжковому магазині "Слово життя" за адресою:

м.Донецьк, вул.Ткаченка, 100 

тел.: + 38 (050) 0175750 

e-mail: ph.wolua@gmail.com

Інтернет-магазин "Слово життя": http://webshop.wolua.org

 

Текстова он-лайн трансляція конференції:

FacebookTwitter

Фотогалерея - тут